Informatie over Thin Clients

Thin Clients zijn kleine computers die vooral bestemd zijn voor de zakelijke markt. Ze zijn zo ontworpen om zo goedkoop mogelijk te zijn in aanschaf en onderhoud. De Thin Clients maken gebruik van de capaciteit van een server om zo bij documenten en softwareprogramma's te komen. Zo kan de software eenvoudig en veilig onderhouden worden door de systeembeheerder.

 

Voordelen

Het gebruiken van Thin Clients (TC's) heeft diverse voordelen. In de hoofdstukken hieronder beschrijven wij in het kort waarom TC's wellicht voor u aantrekkelijk zijn.

 

Kosten

Uit onderzoek heeft gebleken dat het gebruik van Thin Clients tot 40% aan kosten kan besparen. Het onderhoud van PC's is voor systeembeheerders veel arbeidsintensiever dan onderhoud aan TC's. Dit komt mede omdat TC's veel minder snel defect raken omdat zij niet beschikken over bewegende delen (zie omgeving). 

 

Veiligheid

Alle data wordt op de server opgeslagen. Dit heeft diverse voordelen. U hoeft niet meer bang te zijn dat een computer crasht (uiteraard moet de server wel beveiligd worden). TC's zijn uberhaupt vele malen betrouwebaarder dan PC's aangezien zij geen bewegende delen bevatten (meer informatie zie omgeving). Alle data hoeft dus maar één keer beveiligd te worden op de server waardoor het veel minder fraude gevoelig is. Ook het stelen van TC's is niet interessant aangezien er geen (gevoelige) informatie op staat, en omdat zij geen dure componenten bezitten, wat bij PC's wel het geval is.

 

Milieu

Thin Clients verbruiken zeer weinig energie. Destkop PC verbruiken al snel 50 Watt, Thin Clients verbruiken slechts 3 Watt. Omdat de TC ook weinig warmte uitstoten zal uw kantoor in de zomer minder warm worden. Mocht uw kantoor beschikken over airco dan bespaart u ook nog eens op de airconditioning.

 

Omgeving 

Alle TC's die HartmanDirect levert hebben geen bewegende componenten. Zij beschikken dus niet over ventilatoren en harde schijven die irritante geluiden produceren en kwetbaar zijn. Hierdoor zijn de TC's:

  Extreem stil
  Veel betrouwbaarder
  Stukken milieuvriendelijker

Omdat er geen bewegende delen zijn kunnen TC's ook in stoffige omgevingen gebruikt worden. Er zijn geen ventilatoren aanwezig die de kast "volzuigen" met stof.  

 

Snel nieuwe werkplek

Omdat alle data centraal opgeslagen is kunnen zeer eenvoudig nieuwe werkplekken gecreërd worden zonder dat deze geconfigureerd hoeven te worden. Mocht een werknemer veranderen van werkplek hoeft hij dus niet zijn hele PC over te zetten. De werknemer kan op elke TC, door middel van zijn eigen account, altijd bij zijn gegevens en applicaties komen. Ook het creëren van een nieuwe werkplek zal slechts enkele minuten in beslag nemen. 

 

Eenvoudig Upgrade

Omdat alle data centraal wordt opgeslagen hoeft dit slechts één keer geïnstalleerd te worden. Als u bijvoorbeeld over wilt stappen op nieuwe software hoeft u dat niet elke keer installeren op alle werkplekken, maar dit doet u enkel op de server. Na de installatie is deze software/informatie gelijk beschikbaar op alle werkplekken. Mocht u gebruikers geen toegang geven tot de software/informatie dan is dit eenvoudig in te stellen door de systeembeheerder. 

 

Verouderd langzaam

 TC's verouderen stukken langzamer dan PC's. De reden is dat TC's enkel de beelden weergeeft die de server doorstuurd. Daarom hoeft de TC zelf zeer weinig rekenwerk te verrichten. Omdat de TC geen bewegende delen bevat zijn zij dus ook veel minder kwetsbaar waardoor zij ook langer meegaan.  

 

Thin Client assortiment

 

Thin Client naast